Om QiGong

QiGong er kultiverede bevægelser, filosofi og videnskab, hvis historie går mere end 6.000 år tilbage. Det bekræftes af arkæologiske fund af lerfigurer og tegninger på silkeruller, der viser mennesker i meget graciøse bevægelser og figurer.

Store afstande, barske livsbetingelser og en tæt kontakt med naturen bevirkede, at befolkningen fandt deres egen helbredelsesform gennem QiGong. En teknik som opbyggede deres livskraft, qi, styrkede deres helbred og bevidsthed og gav overskud til at (over)leve.

QiGong har sine rødder i Daoismen, som er en oldgammel kinesisk kultur og lægekunst. På linie med kinesisk urtemedicin indgår QiGong i TCM, Traditional Chinese Medicine. QiGong kaldes også “akupunktur, eller meditation i bevægelse”. Til forskel fra vestens sundhedssystem, som symptombehandler, er kinesisk lægekunst baseret på årsagsbehandling. Disse livgivende teknikker er således udviklet over mange generationer og ligger til grund for de over 1000 forskellige QiGong stilarter vi kender i dag. Fælles for QiGongs bevægelser er fokus (Yi), åndedræt, stille sind og energi (Qi).

Zhangs Tai Chi Hun Yuan QiGong

Zhangs Tai Chi Hun Yun Qi Gong er nedarvet fra far til søn gennem generationer med master Zhang Chun Ming som femte generation. Master Zhang har gennem flere år undervist i disse forebyggende og helbredende teknikker. Han er en anerkendt kinesisk læge med 20 års erfaring i traditionel kinesisk medicin og akupunktur, hvor QiGong indgår i hans behandlinger. Mere end 300.000 mennesker har fået gavn af denne metode.

Master  Zhang har specialiseret sig ved at integrere såvel lægevidenskab, filosofi, Tai Chi og Qi Gong til en helhed og er en velrenommeret QiGong Master og underviser i Kina og i Vesten.

Han virker til daglig i Qing Dao på den kinesiske østkyst. Sammen med sin hustru og kollega Dr.  Chen Li Hua har de med stor succes gæstet og undervist i Danmark flere gange siden 1997.