Professor Zhang Guangde

Master Zhang Guangde

Professor Zhang Guangde blev født i 1932, søn af en lægefamilie i Tangshan City, Hebei-provinsen i Kina.
Ud fra en medicinsk familie baggrund udviklede han naturligvis en interesse for Wushu som et middel til sundhedsfremme gennem motion. Fra 1955 studerede han i Wushu Dept. i Beijing Institute – nu University of Physical Education, og han er i dag senior professor ved universitetet.

I 1974 diagnosticerede lægerne en alvorlig allergisk sygdom, som ikke kunne behandles medicinsk. På det tidspunkt var han i gang med en dybdegående undersøgelse af traditionelle kinesiske lægemidler, især Daoyins metoder (vejledning og induktion af den frie strøm af Chi/Qi (kroppens indre energi) og også Tai Chi Chuan.

Professor Zhang baserede sit arbejde på denne enorme rigdom af traditionel viden og udviklede en ny stil til at kombinere Daoyins metoder med motion og mental dyrkning. Det var gennem brugen af dette sundhedssystem – Dao Yin Yang Sheng Gong – at det hævdes, at professoren overvandt sin egen sygdom og dermed gav håb til tusindvis af patienter, der lider af forskellige medicinske tilstande. I Kina er hans medicinske Qigong metode officielt anerkendt af sundhedsministeriet og anvendes af hospitaler og sanatorier til behandling af forskellige sygdomme.

I 1992 blev professor Zhang æret af staten for kvaliteten af hans Qi Gong-system. I 1996 blev metoden til Dao Yin Yang Sheng Gong indarbejdet i nationens fitnessprogram, og professor Zhang modtog titlen ”One Hundred Wushu Master” af the Chinese Wushu Federation.

Efter at have skabt Dao Yin Yang Sheng Gong, fortsatte professor Zhang sine studier og har delt sin viden gennem regelmæssige undervisningsbesøg i mange lande verden over. Der er et stærkt voksende netværk af lærere, og det anslås, at der verden over er fire millioner studerende involveret i praksis af Dao Yin Yang Sheng Gong.

I dag er Zhang Guangde professor og forsker ved Beijing University of Physical Education, Wushu Dept, æresdirektør for “Zhang Guangde’s Daoyin Yangsheng Gong Center” og permanent medlem og sekretær for den kinesiske Wushu Research Association.

Selvom professor Zhang officielt er “pensioneret”, fortsætter han med at rejse verden rundt og introducere fordelene ved Dao Yin, som han har en dyb hengivenhed for. Han optræder regelmæssigt på kinesisk nationalt fjernsyn, og er forfatter til en række bøger, der beskriver Dao Yin Yang Sheng Gong i detaljer.